Review Kraken

Dit is een review van Kraken op basis van regelmatig gebruik. Hierbij realiseer ik me dat ik waarschijnlijk maar van een fractie van de mogelijkheden gebruik maak. Dat betekent niet dat de rest van de functionaliteit overbodig zou zijn. Kraken is nu eenmaal een handelsplatform dat toepassingsmogelijkheden heeft voor vele soorten gebruikers.

Kraken is dus een handelsplatform met veel handelsopties. Het is geen platform voor wie even snel eenmalig wat bitcoin wil kopen tegen lage kosten. Je zal de tijd nodig hebben om je weg te vinden op dit platform.

Maar voor wie uiteindelijk zijn weg op het platform heeft gevonden levert het een prettige en veilige handelservaring op. Want uit veel dingen blijkt dat Kraken niet alleen zegt dat het veiligheid boven alles stelt, als gebruiker dien je daar ook steeds actie toe te ondernemen (soms tot het irritante toe).

Mogelijkheden

Om een indruk te geven van wat er mogelijk is volgt hier een korte opsomming van de mogelijkheden

  • Storten en opnemen in Canadese Dollar, Euro, Engels Pond, Zwitserse Franc, Japanse yen en de US Dollar
  • Handelen in meer dan 30 valuta en cryptoparen.
  • Een simpel, Intermediate en Advanced orderscherm.
  • Ordertypes zoals Market, Limit, Stop Loss, Take profit en Settle Position
  • Starttijdstip van de order aangeven
  • Expiratietijdstip van de order aangeven
  • Handelen met tot 5x leverage
  • Uitgebreide real time charts

Kosten

Voor de kosten maakt Kraken onderscheid in Maker en Taker fees.  Kraken maakt onderscheid tussen orders die liquiditeit opleveren (maker) en orders die liquiditeit wegnemen (taker). Beurzen zijn gebaat bij liquiditeit en dus krijgen liquiditeitsverschaffers een kostenvoordeel. Dit model wordt overigens door de meeste cryptobeurzen gehanteerd.

Voor wie begint op Kraken zullen de orders hoogstwaarschijnlijk tegen het Taker tarief worden belast. Die starten op 0,26% en lopen af naar gelang je activiteit op het platform tot minimaal 0,1%.

Geld storten gaat snel

Kraken maakt in Europa gebruik van de Duitse Fidor AG Bank. Hierdoor kun je via het bekende Europese SEPA banksysteem snel geld storten op je Kraken account. Meestal krijg je binnen 3 a 4 uur een mailtje dat het geld op je Kraken account is bijgeschreven.

Waaruit blijkt de focus op veiligheid

Veiligheid staat voorop bij Kraken. Dit uit zich voor de gebruiker o.a. in het veelvuldig gebruik van two-factor identification.

Ook krachtig is het Global Setting Lock. Je instellingen en gegevens zijn hiermee voor een periode van 24 uur tot 30 dagen geblokkeerd. Als iemand de controle over je computer bemachtigd kan hierdoor bijvoorbeeld de two factor beveiliging niet direct worden uitgeschakeld.

Voor wie is Kraken geschikt?

Kraken is geschikt voor iedereen die met enige regelmaat een handelstransactie uitvoert op de cryptomarkt en daarbij volledige controle wil hebben over de uiteindelijke prijs waarop wordt gekocht en verkocht.

Eindoordeel review Kraken

Een uitstekend platform voor wie regelmatig cryptotransacties doet én de tijd en energie erin wil steken om het platform te leren kennen. Voor wie éénmalig een som bitcoin wil kopen zijn er eenvoudigere opties voorhanden. Wellicht een nadeel, het Kraken platform is niet beschikbaar in het Nederlands.

 

Dit bericht is gepost in Review. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *